Yeni Dijital Pazarlama Eğitimi Artık Ekva’da

Size özel EN EKVA Kampanyalar

Gün
Saat
Dakika
Saniye

GİRİŞİMCİ DESTEK PROGRAMI SONLANMIŞTIR İLGİNİZE TEŞEKKÜR EDERİZ!

E-Ticarete Başlamak İçin Gerekli Sermaye Ne Kadar?

2024’te e-ticarete adım atmayı planlıyorum. Peki, başlangıçta ne kadar sermayeye ihtiyacım olacak? Bu yazıda, bu sorunun yanıtını bulacaksınız. E-ticarete giriş yaparken harcamalar iki ana kategoriye ayrılır: zorunlu harcamalar ve opsiyonel harcamalar. Zorunlu harcamalar, adından da anlaşılacağı üzere, kaçınılmazdır ve mutlaka yapılmalıdır. Opsiyonel harcamalar ise tercihe göre değişebilir ve özelleştirilebilir. İlk olarak, zorunlu harcamalardan ve burada seçilebilecek yollardan bahsedeceğim.

İlk olarak, bir şirket kurmamız gerekiyor. Şirket kurma maliyeti, ülkeye göre değişiklik gösterir. En popüler iki ülke olan Türkiye ve Amerika’daki maliyetleri karşılaştıracağım ve dolar kuru üzerinden hesaplama yapacağım çünkü Türk Lirası cinsinden hesaplamalar sürekli değişebiliyor. 

Türkiye’de Şirket Kurma Maliyetleri

Türkiye’de şirket kurmak için yaklaşık 50 dolarlık bir başlangıç sermayesine ihtiyacınız var. Şirket kurduktan sonra, bir muhasebeciyle anlaşmanız ve şirketinizin ilk 6 ayında kar etmeyeceğini varsayarak, muhasebeciye bu dönemde yaklaşık 200 dolar ödeme yapmanız gerekiyor. Ayrıca, kar elde etmeseniz bile devlet vergileri ve diğer zorunlu ödemeler için yaklaşık 120 dolar ayırmalısınız. Bu durumda, Türkiye’de bir şirket kurmak ve 6 ay boyunca zorunlu giderleri karşılamak için toplamda yaklaşık 370 dolara ihtiyacınız var.

Amerika’da Şirket Kurma Maliyetleri

Amerika’da şirket kurma maliyeti ise ortalama 220 dolardır. Burada muhasebeci zorunluluğu bulunmadığından, bu maliyet hesaplamalara dahil edilmemiştir. Ancak banka hesabı açma gibi diğer işlemler için 45-50 dolarlık bir ek harcama söz konusudur. Dolayısıyla, Amerika’da şirket kurmak için toplamda 270 ila 300 dolar arası bir sermaye gereklidir.

Mağaza Kurulum Maliyetleri

Şirket kurmak yeterli değil; ticaret yapabilmek için bir de mağaza açmanız gerekiyor. Çoğu e-ticaret girişimcisi Shopify’ı tercih ediyor. Shopify’ın ilk ay için 1 dolarlık bir teklifi bulunuyor, ancak bu süre dolduktan sonra aylık en düşük paketi 23 dolar. İlk 6 ayda kar etmeyeceğinizi varsayarsak, Shopify için toplamda 116 dolarlık bir ödeme yapmanız gerekiyor. Yani, 6 ay boyunca e-ticarete devam etmek için toplamda 470 ila 500 dolar arasında bir sermayeye sahip olmanız gerekiyor. 

Bu miktarlar geleneksel ticarete göre oldukça düşük olsa da, yine de bu sermayeye sahip olmanın önemini unutmamalısınız. Şimdi, zorunlu ve opsiyonel giderler arasında yer alan önemli bir harcamadan bahsedeceğim: ürün gönderim maliyetleri. İlk defa mağazanızı açıyorsanız, satış yaptığınızda ödemenizin hesabınıza geçmesi yaklaşık 15 günü bulabilir. Bu nedenle, müşteri memnuniyetini sağlamak için başlangıçta kenarda 200 dolarlık bir sermaye bulundurmak faydalı olacaktır. 

Opsiyonel Harcamalar ve Reklam Bütçesi

Opsiyonel harcamalar, işinizin büyümesi ve operasyonlarınızın kaderini tayin eden önemli giderlerdir. Bu harcamalar arasında en önemlisi reklam giderleridir. Sermayenize göre bir reklam stratejisi belirlemeli ve bu stratejiye uygun bir operasyon planı yapmalısınız. İlk etapta paralı reklamlarla başlamak isteyenler için, ürün testi süreci ortalama 3 ila 6 gün sürer. Türkiye’de bu testi gerçekleştirmek isteyenlerin cebinde en az 560 ila 700 dolar, Avrupa’da ise 525 ila 2.000 dolar arasında bir sermaye bulunması gerekir. Amerika’da bu rakam 525 ila 3.000 dolar arası değişir.

Ek olarak, Shopify’da kullanılacak paralı eklentiler için de 90 ila 120 dolar arası bir bütçe ayırmanız gerekebilir. Eğer bu bütçelere sahip değilseniz ya da başlangıçta bu harcamalara girmek istemiyorsanız, organik yöntemlerle trafik çekmeyi de düşünebilirsiniz. Organik yöntemlerle başarılı olabilmek için daha fazla içerik üretmeniz ve daha fazla çaba sarf etmeniz gerektiğini unutmamalısınız. 

Sonuç olarak, eğer Türkiye’de e-ticaret mağazası açmayı ve reklamlar vermeyi planlıyorsanız, minimum sermaye ihtiyacınız 900 ila 1,000 dolar arasıdır. Organik yöntemlerle ilerlemek istiyorsanız, bu miktar 500 dolar civarına düşebilir. Yurtdışında bir mağaza açmak istiyorsanız, ortalama 1,500 ila 3,000 dolar arasında bir sermayeye ihtiyaç duyarsınız.

Amazon E-Ticarete Başlamak İçin Ne Kadar Sermaye Gerekli ?

Sıfırdan bir mağaza açmak yerine hazır pazar yerlerinde ticarete başlamak çoğu işletme ve girişimci için çok daha verimli bir adım olmuştur. Bu yüzden Tahir Otlu’nun daha önceden hazırlamış olduğu Amazonda e-ticarete başlamak için ne kadar sermaye gereklidir videosunu inceleyebilirsiniz. Çok detaylı bir şekilde sermaye gereksinimlerinden kendisi oldukça verimli bir şekilde paylaşıyor.

Bu kitap seni e-ticaret markanı kurmanda yardımcı olacak.

Sıfırdan E-Ticaret Markanı Kur

KENDİ MARKANI YARAT

E-ticaret dünyasına adım atmak isteyen girişimcilere yönelik kapsamlı bir kaynaktır. Bu rehber, temel adımlardan ileri stratejilere kadar geniş bir yelpazede bilgi sunar.

Nasıl Başlayabilirim?

E-Ticarete başlamak istiyor ancak nereden başlayacağınız konusunda fikir sahibi değilseniz, telefon numaranızı bırakın sizi arayalım.

Aradığınızı bulamadınız mı ?

Nasıl Başlayabilirim?

E-Ticarete başlamak istiyor ancak nereden başlayacağınız konusunda fikir sahibi değilseniz, telefon numaranızı bırakın sizi arayalım.

Trendyol ya da Amazonda E-ticarete Nasıl Başlarım?

Eğitimlerimiz Hakkında Bilgi Almak İçin Formu Doldurun. Sizi Hemen Arayalım.